Orvos esztétika

Van az a pont, és vannak olyan igények (akár a változás mértékét, akár a változás gyorsaságát illetően), ahol egészen mélyen, orvosi mélységben kell dolgozni a bőrben. Ekkor kérjük bőrgyógyászunk segítségét. Szakavatott, orvosi ismeretekkel, célzottan ér el gyors, sok esetben azonnali és látványos változást.

Ezek a beavatkozások már nem a legfelső 10 ezer kiváltságos megoldásai, mindenki számára elérhetőek, hiszen az esztétikus, egészséges, fiatalos bőr része az igényes megjelenésnek. A külső és a belső harmónia megteremtésével az orvos hozzájárul az Ön magabiztosságához, jó közérzetéhez.

A legnépszerűbb beavatkozásaink: a botoxos ránctalanitás, a botoxos hiperhidrózis kezelés, a hialuronsavas feltöltés.

A botox kezelés: szinte mindenki hallott róla, jót is, rosszat is. Azt azonban kevesen tudják, hogy eredetileg az egy baktériumfaj által termelt toxint (azaz a botulin toxint) nem csak a ráncok kezelésére használják nagy biztonsággal az orvosok, de megoldást hozhat vizeletvisszatartás, túlzott izzadás, krónikus migrén esetén is.

Hogyan simítja ki a ráncokat a botox? A ráncok a bőrön az izmok ismétlődő mozgása miatt válhatnak tartóssá. Ha képesek vagyunk meggátolni az izmok mozgását, a bőr kisimul. Az izommozgás az idegrendszer utasitására következik be: az ideg ingert ad az izomnak az összehúzódásra. A botulin toxin pedig ezen a ponton lép működésbe, mert gátolja az idegvégződésből annak a vegyületnek (acetilkolinnak) a felszabadulását, melynek hatására az izom reagálna. A toxin hatása átmeneti, így az izommozgás blokkolása sem végleges. A hatás egyénenként változó, több hónapig tart. A botox kezelés ismétlésének hatására egyre inkább megnő a két kezelés között a várakozási idő.

A pontos, apró dózisokat az orvos egy egészen piciny tűvel fecskendezi pillanatok alatt a megfelelő pontokra és mélységbe. A beavatkozás gyors és szinte fájdalommentes. Sok területet kezelhetünk vele az arcon (szemöldökök között, homlokon, szarkalábakat, felső ajkat, ún. nyuszi orrot, stb.)

A kóros izzadás, vagy hiperhidrózis igen zavaró a páciens életében, megnehezíti a mások számára természetesen elviselhető helyzeteket. A folyamatosan izzadó tenyér és hónalj problémája azonban részben vagy akár teljesen is megszüntethető a botox injekciókkal. A toxin az idegi végződés és a verejtékmirigy közti kapcsolatot blokkolja átmenetileg, így a verejtékmirigy nem kap olyan ingert, aminek a hatására termelni kezdené a verejtéket. A kezelés gyors, és a hatás akár 8-10 hónapig is fennáll, utána ismételhető.

A hialuronsavas feltöltés a hölgyek és az urak egyik csodafegyvere, mely szakavatott bőrgyógyász tudásával olyan átalakulást képes hozni az arcon, hogy az természetes, arányos és esztétikus legyen, minden túlzástól mentes. A bőr idősödésével bekövetkezik a volumenvesztés, mély redők jelenhetnek meg, a gravitáció hatására elindul “lefelé” a bőr, elveszti feszességét, mivel a kötőszövet sejtközötti állománya kollagénből, elasztinból és hialuronsavból áll, melyek mennyisége idővel csökken. A szervezetben természetesen előforduló hialuronsav visszapótlása megoldást hozhat. Ez az anyag hihetetlen mennyiségű vizet képes megkötni, és megduzzadva, alulról tölti fel a bőr, a szövetek “hiányosságait”. Ráadásul az orvos olyan szerencsés helyzetben van, hogy különböző molekulaméretű, és különböző keresztkötésekkel rendelkező hialuronsavas töltőanyagok közül választva, az Ön problémája szerint tudja kiválasztani a tökéletes töltőanyagot. A legnépszerűbb kezelt területek az orcák, az orr és a száj között húzódó (ún. nazolabiális) redő, az áll, az arckontúr, az ajkak, de akár még az orr formáját is lehet korrigálni vele műtét nélkül. Akár dekoltázs és kézfej is kezelhető. Az orvos a páciens arcát teljes egészében figyeli meg és állítja vissza az arányokat és a harmóniát, akár az is előfordulhat, hogy teljesen más területet kell tölteni, mint amire a páciens eredetileg gondolt.

Jellemzően 25 éves korban igénylik legkorábban a hialuronsavas töltést, felső korhatár pedig nincs. Hölgyeknek és uraknak egyaránt kiváló beavatkozás. Idővel a betöltött anyag felszívódik, így a beavatkozást ismételhető, jellemzően 10-12 havonta, de ez természetesen egyén- és töltőanyag függő.